Cisma a la CUP de Balaguer; dimiteixen cinc membres de l'assemblea local per «manca de transparència»

Asseguren que la formació ha menystingut opinions i no ha respectat diversos punts del propi codi ètic

Imatge dels cinc membres de la CUP que han dimitit
Imatge dels cinc membres de la CUP que han dimitit | CUP Balaguer
02 de setembre del 2019
Actualitzat a les 17:11h
Cinc membres de l'assemblea local de la CUP de Balaguer han anunciat aquest dilluns la seva dimissió per la "manca de transparència", la "presa de decisions jeràrquiques" i les "dificultats de participació" en l'organisme.

En un comunicat, Marta Burgell Alegre (número dos de la formació en els passats comicis municipals), Emma Domingo Cetó, Xavier Llusà Mas, Laura Tufet Gastó i Núria Aguilà Jiménez asseguren que "a mesura que hem anat avançant el treball intern dins l’assemblea, hem percebut que molts dels condicionants que creiem imprescindibles per treballar i que reclamem als altres partits polítics no s'exerceixen dins el nostre grup municipal".

En aquest sentit, els cinc cupaires asseguren que han demanat canvis en les praxis internes, però que les seves peticions no han aturat "decisions de manera jeràrquica oblidant l’essència assembleària que ens caracteritza, fins i tot quan les assemblees han sigut consensuades i reafirmades en acta".

També apunten que "s’han menystingut opinions de companys i companyes i s'han constatat moments en els quals no s’han respectat diversos punts del nostre propi codi ètic". 

Comunicat íntegre dels membres de la CUP que han dimitit