El turisme lleidatà preveu tancar l'estiu superant els 615.000 visitants de l'any passat

Les empreses d'esports d'aventura xifren entre un 4 i un 5% l'increment de serveis contractats aquesta temporada

Barca de ràfting al poble de Llavorsí
Barca de ràfting al poble de Llavorsí | ACN
Redacció
30 d'agost del 2019
Actualitzat a les 9:41h
El sector turístic de Ponent i el Pirineu preveu tancar l'estiu amb unes xifres d'ocupació superiors a les de l'any passat. Segons el director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, abans de la temporada es van fixar l'objectiu de mantenir les dades de 2018, que van ser de 615.000 turistes i 1.750.000 pernoctacions, però a pocs dies d'acabar l'agost "tot fa preveure que fins i tot les puguem superar una miqueta".

Alegre ha assegurat doncs que el sector tancarà la campanya de forma ''molt satisfactòria'' i ha destacat que els primers indicadors apunten que les empreses d'esports d'aventura i turisme actiu han registrat un increment de contractació de serveis de l'ordre del 4 al 5%. Des del Patronat s'atribueix aquests bons resultats al fet que la meteorologia ha acompanyat i també a la gran varietat d'oferta del territori.

A dos dies per acabar el mes d'agost des del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida es preveu que es compleixin les previsions d'ocupació van fer a l'inici de la temporada d'estiu i que per tant s'igualin i fins i tot se superin una mica les dades històriques del 2018, el millor any des que es tenen registres. Van ser al voltant d'uns 615.000 turistes i 1.750.000 pernoctacions en establiments de turisme reglat i no reglat, al marge de les segones residències, que no estan quantificades.

Juli Alegre ha assenyalat que la meteorologia ha estat favorable aquest estiu, afavorint l'arribada de turistes tot i que a principis de juliol l'ocupació no va arribar a les previsions i després, a final de mes va "remuntar". Així mateix, al juny també es van registrar uns bons indicadors d'ocupació, ha assegurat Alegre.

Segons el director del Patronat, els resultats satisfactoris no solament ho són pel sector de l'allotjament sinó també pel turisme actiu, és a dir les empreses d'esports d'aventura, que han registrat un increment de l'odre d'entre el 4 i el 5% en el nombre de serveis registrats durant l'estiu.