diada de catalunya

​La CUP reclama a la Paeria que el Roser torni a ser l'escenari de l'acte institucional de la Diada

L'antic convent dominic l'havia acollit fins al 2011 quan va ser traslladat a la Seu Vella

per NacióDigital, 21 d'agost de 2019 a les 09:38 |
Membres de l'esquerra independentista tapant amb estelades la porta del Parador del Roser de Lleida, l'any 2017. | ACN
La Crida per Lleida-CUP ha demanat a l'equip de govern de la Paeria que restitueixi la celebració de l'acte institucional de l'Onze de Setembre a l'edifici del Roser. L'antic convent dominic era l'escenari de l'acte institucional amb motiu de la Diada fins que el 2011 la Paeria, amb l'aleshores alcalde Àngel Ros, va decidir traslladar-lo a la Seu Vella, coincidint amb les obres que s'estaven duent a terme per convertir el Roser en un parador de turisme. Tot i això, partits i entitats independentistes han continuat duent a terme la tradicional ofrena floral al Roser.

En aquest sentit, des de la Crida-CUP recorden que ERC, grup del qual forma part l'alcalde Miquel Pueyo, no assisteix des de fa anys en l'acte institucional a la Seu Vella des que es va traslladar del Roser.


Des de la Crida-CUP consideren que l'abandonament del Roser com a lloc d'ofrena suposa "la pèrdua d'aquest espai de memòria col·lectiva, lloc de record d'aquells que lluitaren per les llibertats del nostre poble" i "un pas més també en la pèrdua de l'ús públic d'aquest edifici en detriment de "Paradores Nacionales". Així mateix, la Crida-CUP emplaça a organitzacions i entitats a mantenir l'ofrena al Roser.

 

Participació