Ja es pot fer «topless» a les piscines municipals de Lleida

L'Ajuntament col·loca cartells que així ho expliciten, ja que la normativa no deixava clar si aquesta pràctica estava permesa o no

Una piscina municipal de Lleida.
Una piscina municipal de Lleida. | Aj. de Lleida
NacióDigital
12 d'agost del 2019
Actualitzat a les 14:17h
L'Ajuntament de Lleida ha autoritzat poder fer topless a les piscines municipals de la ciutat i, des d'aquest dilluns, les dones ja poden prendre el sol i banyar-se sense la part de dalt del biquini. La normativa actual no deixava clar si aquesta pràctica estava o no permesa en aquestes instal·lacions i, per això, la Paeria hi ha col·locat cartells que, de forma explícita, així ho indiquen.

Amb aquesta mesura, l'Ajuntament de Lleida vol donar resposta a un informe del Síndic de Greuges que considera que la prohibició de fer topless a les piscines suposa una discriminació per a les dones i els limita la llibertat d'expressió. Durant aquesta temporada de bany, nou dones havien sol·licitat poder-ho fer a les piscines municipals de Lleida.

Així mateix, la Paeria també una crida als clubs esportius i entitats privades de la ciutat perquè també ho permetin a les seves instal·lacions.