​Una forta tempesta obliga a evacuar 79 joves de campaments a la Pobleta de Bellveí

Els nois i noies, d'entre 6 i 18 anys, han passat la nit sans i estalvis al pavelló del Casal de Tremp

08 d'agost del 2019
Imatge del terreny d'acampada 'El Flamisell'
Imatge del terreny d'acampada 'El Flamisell' | Acció Escolta
La forta tempesta caiguda ahir a la tarda a la Vall Fosca va obligar a evacuar un grup format per 79 nens i nenes d'entre 6 i 18 anys i 14 monitors que es trobaven de campaments al terreny d'acampada El Flamisell de la Pobleta de Bellveí, al terme municipal de la Torre de Capdella. Segons els Bombers de la Generalitat, cap de les 93 persones va estar en risc ni va necessitar assistència mèdica.

Els Bombers van rebre l'avís a les 16:18h per part del grup de monitors, que alertaven que les fortes pluges havien deixat el terreny enfangat, les tendes xopes i algunes d'elles, fins i tot, afectades per la tempesta. Davant el risc que això suposava pels infants, van decidir confinar-se al menjador i esperar indicacions dels Bombers, que van desplaçar vuit dotacions a la zona d'acampada.

Davant la impossibilitat de passar la nit a les instal·lacions, els Bombers van optar per evacuar el grup a Tremp. L'operació es va allargar unes dos hores i es va efectuar amb vehicles lleugers dels Bombers i els Mossos d'Esquadra, que van traslladar en diversos viatges els infants i els monitors al pavelló del Casal de Tremp. L'operatiu va finalitzar a les 21:38h.

Els infants han passat la nit al mateix pavelló i aquest matí han estat traslladats novament a la Pobleta de Bellveí en autocar. L'Ajuntament de Tremp ha cedit les instal·lacions del pavelló i també ha gestionat l'estada del grup a la ciutat. També ha col·laborat en l'operatiu l'alberg de Tremp i la Creu Roja, que han cedit mantes lliteres i matalassos als afectats.