​La Paeria amenaça l'empresa que gestiona els parcs i jardins de Lleida amb obrir expedients sancionadors

L'Ajuntament reclama a la concessionària "que compleixi el contracte"

El tinent d'alcalde i Regidor d'Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte.
El tinent d'alcalde i Regidor d'Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte. | Àlvar Llobet
NacióDigital
07 d'agost del 2019
Actualitzat a les 14:24h
L'Ajuntament de Lleida ha detectat diverses "deficiències" en l'execució del contracte de gestió i manteniment dels parcs i jardins per part de la concessionària, la UTE Jardiners, integrada per les empreses Arnó, Urbaser i Glauca. En una reunió mantinguda amb responsables de la concessionària, el tinent d'alcalde i Regidor d'Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, ha exigit el compliment del contracte sobretot pel que fa a garantir el funcionament tots els regs de les zones verdes de la ciutat i el manteniment necessari per a la vida d'arbres, espècies arbustives i plantes. Talamonte ha advertit que el no compliment, a partir d'ara, del contracte podrà comportar la incoació d'expedients sancionadors que podrien arribar fins al 10% del total del contracte.

Talamonte ha exposat que les "deficiències detectades" en l'execució del contracte, sumat a les intenses temperatures i sequera que s'està patint aquest any a Lleida, està provocant una gran mortalitat de l'arbrat i les espècies arbustives de les zones verdes de la ciutat, amb "una pèrdua de patrimoni en alguns cops insubstituïble, fet que és del tot inacceptable", segons el responsable municipal.

Després de la trobada mantinguda aquest dimecres, Talamonte ha assenyalat que "l'empresa ha expressat la seva bona predisposició en treballar per recuperar la normalitat, la salut i la bona presència de les zones verdes de la ciutat". "La sensació en la reunió ha estat molt bona i estarem a l'expectativa esperant que això es reflecteixi en una millora general de la jardineria de la ciutat", segons ha dit Sergi Talamonte.

El tinent d'alcalde també ha exigit que, a partir d'ara, tots els fulls de treball hauran d'anar acompanyats amb fotografies de la feina realitzada per poder-la comprovar i certificar amb celeritat. D'altra banda, Talamonte ha explicat que la Paeria treballa per fer els ajustos necessaris perquè la Brigada Municipal de Jardineria pugui realitzar feines d'inspecció dels treballs de l'empresa concessionària.

La regidoria d'Habitatge i Transició Ecològica de la Paeria espera poder tenir enllestit el nou contracte de gestió de Parcs i Jardins amb vista a tardor d'enguany, tot i "les múltiples dificultats" que ha comportat la licitació d'aquest nou contracte, degudes als diferents recursos a la fase de licitació.