transport públic

​Rècord de passatgers als autobusos públics de Lleida durant el primer semestre de l'any

La demanda dels busos interurbans que gestiona la Generalitat al territori augmenta un 6,6%, i la de l'autobús urbà de Lleida, un 2,2%

per NacióDigital , 6 d'agost de 2019 a les 13:39 |
El bus exprés que connecta Alpicat i Lleida, a la parada de davant el col·legi Terraferma. | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'agost de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els autobusos públics de la demarcació de Lleida han assolit un nou rècord de viatgers durant el primer semestre del 2019. Segons dades de l'ATM de Lleida, durant els sis primers mesos de l'any la demanda dels autobusos interurbans que gestiona la direcció general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya ha crescut amb més de 62.000 viatgers. Això suposa un augment del 6,6% respecte al mateix període del 2018. En total, s'han fet en aquests autobusos gairebé 1.011.000 viatges. Per altra banda, l'autobús urbà de la ciutat de Lleida ha tingut un 2,2% més de viatgers i ha sumat gairebé 3.404.000 persones transportades durant el primer semestre. Aquesta xifra representa un increment de més de 72.000 viatgers.

El president de la Federació Empresarial Catalana d'Autotransport de Viatgers (FECAV), José María Chavarría, ha valorat molt positivament aquests resultats. Ha destacat que "l'autobús és el mitjà de transport públic que més creix perquè quan es milloren els serveis i s'augmenta l'oferta els usuaris l'utilitzen més". També ha indicat que "l'autobús és un mitjà de transport flexible", ja que "requereix una inversió molt més petita que els modes ferroviaris i dona servei a llocs on el tren no pot arribar".


Tanmateix, José Maria Chavarría ha recordat la necessitat de treballar amb contractes de més llarg termini amb les administracions titulars dels serveis, ja que això "donaria una major seguretat a les empreses operadores a l'hora de fer front a inversions de millora, com ara la renovació de flotes".

La Federació Empresarial Catalana d'Autotransport de Viatgers (FECAV), constituïda el 1977, és l'entitat més representativa del sector del transport de viatgers per carretera a Catalunya. Inclou entre els seus associats més de 170 empreses de transport regular, urbà i interurbà, i transport discrecional. Aquestes empreses compten amb més de 3.900 autobusos i autocars i donen feina a més de 7.000 persones.

 

Participació