Les denúncies per abusos i agressions sexuals a la ciutat de Lleida es doblen en un any

Les autoritats ho atribueixen a la "creixent conscienciació" de les dones a l'hora de denunciar-ho, més que no pas "a un increment real i massiu d'aquestes accions"

Imatge de la junta de seguretat
Imatge de la junta de seguretat | Paeria Lleida
Redacció
31 de juliol del 2019
Actualitzat a les 10:29h
Les denúncies per abusos i agressions sexuals a la ciutat de Lleida s'han duplicat, en passar de 44 a 89 casos en l'últim any, segons les dades que s'han donat a conèixer aquest dimarts durant la Junta Local de Seguretat de Lleida. Les autoritats ho han atribuït a la "creixent conscienciació" de les dones a l'hora de denunciar conductes d'aquesta índole, més que no pas "a un increment real i massiu d'aquestes accions".

D'altra banda, s'ha constatat un augment dels robatoris a l'interior de vehicles i amb violència i/o intimidació, mentre el nombre d'accidents amb ferits a la ciutat s'han reduït. L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, també ha anunciat que en els pròxims mesos la Guàrdia Urbana de Lleida incorporarà fins a 32 nous agents.

Les dades dels cossos policials mostren un augment rellevant en les denúncies per abusos i agressions sexuals, que s’han duplicat a Lleida en l'últim any.

Per l'alcalde de Lleida, "no es deu tant a un increment real i massiu d'aquestes accions, sinó al fet que, per sort, en els últims mesos i anys allò que potser es podria considerar tolerable i inevitable ara no ho considerem ni tolerable ni inevitable". "Ho hem de considerar un èxit, perquè aconseguim fer aflorar conductes inacceptables i es tradueixen en denúncies perquè les víctimes creuen que seran ben interpretades i ben ateses pel sistema policial", ha declarat Pueyo.

Justament, ha explicat la directora dels serveis territorials d'Interior a Lleida, Montserrat Messeguer, el departament ha posat en marxa la campanya 'No en passem ni una' adreçada a promoure les denúncies en casos d'abusos, sigui trucant al 112 o fent ús dels Punts Lila que estan proliferant en moltes festes per atendre a les víctimes.

"Estem convençuts que hi ha un canvi de mentalitat entre les dones, que ara s'atreveixen a anar a posar la denúncia", ha dit. "Aquesta tolerància zero amb els abusos i agressions sexuals l'hem de valorar positivament", ha expressat Messeguer.