Treball no descarta trobar una solució al conflicte laboral d'Alsina Graells

Ginesta diu que seguiran "insistint" per acostar postures entres empresa i plantilla

Redacció
31 de juliol del 2019
Actualitzat a la 1:09h
Josep Ginesta, al Centre Especial de Treball ADFO
Josep Ginesta, al Centre Especial de Treball ADFO | Gemma Aleman
El Departament de Treball espera que el conflicte a Alsina Graells, que iniciarà dijous tres dies de vaga, es pugui solucionar, malgrat que reconeix que a hores d'ara "està encallat". El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, que ha assegurat que "mentre hi ha temps hi ha esperança", ha explicat que malgrat que la Generalitat ha fet reunions de mediació entre empleats i empresa, el cas s'ha hagut de traslladar al Tribunal Laboral de Catalunya.

La vaga, coincidirà a la Catalunya Central amb la de Renfe. Des del Govern, la delegada a la Catalunya Central, Alba Camps, ha lamentat el greuge "en un lloc on fa temps que reivindiquem un transport públic com cal", però que, alhora, també "s'ha de garantir el dret de vaga". Per aquesta raó, ha demanat a la ciutadania, paciència "perquè sabem que s'està treballant per aconseguir-ho".

Segons Ginesta, sembla difícil que a hores d'ara es pugui trobar "una sortida" abans de l'aturada que comença dijous, però que tenen l'esperança "per l'impacte que té pel territori". I ha anunciat que seguiran insistint "perquè s'apropin o, si més no, es garanteixin els serveis mínims".

Pel que fa a Renfe, Ginesta ha reconegut que el conflicte "és més complex" i que, malauradament, s'allunya de les competències de la Generalitat.