La ruta de la flor del presseguer d'Aitona, millor experiència turística de Catalunya

La iniciativa va néixer el 2011 i ha estat reconeguda en els Guardons de Turisme 2019 convocats pel Departament d'Empresa i Coneixement

Presseguers florits a Aitona
Presseguers florits a Aitona | Emili Vilamala
Redacció
29 de juliol del 2019
Actualitzat a la 13:21h
La ruta de la flor del presseguer d'Aitona (Segrià), emmarcada en el projecte "Fruiturisme", ha estat reconeguda amb el premi a la millor experiència turística en el marc dels Guardons de Turisme 2019 convocats pel Departament d'Empresa i Coneixement. Aquesta distinció és un dels màxims reconeixements en matèria turística que atorga la Generalitat per reconèixer la feina del sector turístic català i la seva contribució perquè Catalunya sigui una destinació turística referent a escala internacional.

"Fruiturisme" va néixer l'any 2011 de la mà de l'Ajuntament d'Aitona i al llarg dels darrers anys ha experimentat un creixement exponencial, fins a convertir-se en un dels principals reclams turístics de les terres de Lleida i del conjunt de Catalunya.

L'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, valora amb satisfacció aquest premi i explica que 'Fruiturisme' és un projecte de poble que des del seu inici ha comptat amb la implicació dels veïns i dels pagesos, que són "un veritable actiu i una peça essencial" d'aquest projecte i del creixement econòmic del municipi.

En aquesta línia, assegura que el fet de poder comptar, des del primer dia, amb el suport i la col·laboració d'un equip de voluntaris i de guies titulats en turisme de fructicultura que acompanyen els visitants durant les visites guiades i els ensenyen "els millors racons, les vistes més excepcionals i els punts d'interès patrimonial del poble ha estat vital per al creixement del projecte".