Vaga

Els conductors d'Alsina Graells convoquen una vaga per reivindicar millores laborals

L'aturada serà els dies 1, 2 i 3 d'agost

per NacióDigital, 27 de juliol de 2019 a les 09:16 |
Un autocar de l'Alsina Graells | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els conductors d'autobusos de la companyia Alsina Graells de tot Catalunya (Barcelona, Lleida, Vielha, Berga, Manresa i Solsona) han decidit fer vaga els propers dies 1, 2 i 3 d'agost, a fi de reivindicar els seus drets laborals.

"Durant nou anys hem estat lliurant de manera desinteressada una hora diària de la nostra feina a l'empresa sense rebre'n cap remuneració econòmica. Ara reclamem que se'ns aboni, en el futur aquesta hora, a la qual cosa l'empresa ens ho nega", asseguren els treballadors, que asseguren que se'ls hi nega "l'aplicació de la sentència 532/2018 del Tribunal Suprem, per la qual s'ha d'abonar el concepte de "bossa de vacances" en base a l'esmentada sentència.


"Tot això suposa la pèrdua d'un bon percentatge d'allò que ens correspon i va en detriment del nostre poder adquisitiu i vulnera els nostres drets laborals", apunten. 

La convocatòria de vaga té per objectiu que l'empresa deixi sense efectes les mesures de modificació substancial de les condicions de treball i inaplicació de conveni col.lectiu comunicades durant el mes de juny de 2019 i que es comencin a fer gestions per a resoldre les diferències i que s'obri un procés de reunions. 


Els serveis mínims per aquestes dates encara no s'han dictaminat.

 

Participació