INSTAGRAM

Instagram comença a amagar els «likes» per no perjudicar la salut mental dels joves

Es tracta d'una prova pilot que s'està fent en diversos països per reduir la pressió social per als usuaris de la xarxa

per NacióDigital, 26 de juliol de 2019 a les 10:06 |
Instagram | Adrià Costa
Instagram ha detectat que l'obsessió d'alguns joves pels likes a les fotografies que pengen és un problema. És per això que està fent una prova pilot a set països que consisteix en amagar els "m'agrada" de les imatges i vídeos publicats. Només l'autor els pot veure. D'aquesta manera, la popular xarxa social vol reduir la pressió social, que pot suposar un risc per a la salut mental. 

La prova es va fer al Canadà i ja s'ha expandit a Austràlia, Irlanda, Itàlia, el Japó, Nova Zelanda i el Brasil. A través d'un comunicat recollit per TV3, la directora de Facebook a Austràlia i Nova Zelanda, Mia Garlik ha explicat que l'objectiu és que Instagram sigui un lloc d'expressió personal la gent se senti còmoda". "Esperem que la decisió tregui pressió sobre els likes que es rebran i la gens es concentri en compartir les coses que vol", ha dit Garlik.


L'objectiu és que els usuaris "se sentin menys jutjats" i tot plegat no afecti negativament la seva autoestima, però també existeix el temor que les noves generacions, saturades de tantes xarxes socials, les abandonin gradualment. Ara per ara, la prova té seguidors i detractors. 

 

Participació