Campanya Agrària

Unió de Pagesos proposa que es reforci la inserció laboral per integrar els MENA a la campanya agrària

El sindicat fa bandera de gestionar amb èxit la formació i col·locació de menors migrants de 16 a 18 anys vinculant-los amb ofertes de treball d'empreses agràries

per Redacció , 25 de juliol de 2019 a les 10:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Unió de Pagesos (UP) proposarà al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que doni més suport al circuït d'inserció social i laboral que permet la campanya agrària per als menors no acompanyats (MENA).

En aquest sentit, el sindicat destaca la rellevància de l'experiència amb que compten en la gestió de l'atenció i inserció laboral d'aquests joves d'entre 16 i 18 anys vinculant-los a empreses agràries, en un moment on les notícies vinculades a aquest col·lectiu solen ser negatives. Des del 2017, UP assegura que a través de la Fundació Pagesos Solidaris ha realitzat formacions d'acollida i formació professional a més de 147 menors no acompanyats i s'ha implicat en fer propostes per donar oportunitats laborals a aquest col·lectiu en risc d'exclusió.


Segons UP, aquesta feina ha donat fruits amb la inserció laboral ''exitosa'' de menors contractats directament per pagesos i empreses, com per exemple, entre d'altres, la duta a terme conjuntament amb el centre de Santa Maria de Gimenells (Segrià) de la Fundació privada Obra Tutelar Agrària, a través de la qual la Finca Sant Vicenç de Raimat, a Alpicat (Segrià), ha incorporat laboralment des de fa fos mesos sis joves, i es planteja ampliar la seva contractació per tota la pròxima campanya.

Al novembre passat, UP va proposar al conseller de Treball, Chakir el Homrani, una reducció del temps de tramitació de les autoritzacions excepcionals per treballar per als menors migrants no acompanyats per poder-los vincular a les ofertes de treball de la campanya agrària. Així, al juny, la Generalitat ha tramitat 30 autoritzacions perquè menors tutelats de 16 a 18 anys puguin treballar a la campanya de la fruita.

 

Participació