Cervera, capital europea dels lutiers

La universitat cerverina acull la fira més important del sud d'Europa d'aquest gremi amb més de 18 artesans i peces de gran valor com un contrabaix Agustí Altimira

Imatge del concert amb el contrabaix Agustí Altimira
Imatge del concert amb el contrabaix Agustí Altimira | ACN
Redacció
24 de juliol del 2019
Actualitzat a les 12:41h
Cervera s'ha convertit aquest dimarts en la capital europea del món lutier gràcies a la celebració d'una nova edició de la fira més important d'aquest àmbit. Els passadissos de la Universitat han acollit un total de 15 tallers i més de 18 artesans que, durant tota la jornada, han exposat els seus instruments als centenars de curiosos que han visitat la fira.

El certamen també ha programat visites guiades i una taula rodona sobre "Els Lutiers a Barcelona en el segle XIX" amb Josep Borràs i David Puertas. Un dels grans reclams d'aquesta XVI edició de la Fira ha estat poder veure i escoltar un contrabaix Agustí Altimira datat de l'any 1837 d'un gran valor històric.

Paral·lelament, Cervera acull el Festival i el Curs de música que s'estan desenvolupant amb tota normalitat i amb un important èxit de públic. Aquest dimecres, el Festival ha programat un concert de música de cambra a càrrec dels intèrprets Olga Aleshinski al violí; Emilie Cantor i Anna Puig a la viola; Oriol Aymat i Erica Wise al violoncel; Eduardo Martínez, a l'oboè, i Andreu Riera i Astrid Steinschaden, al piano.