La Paeria assegura que respondrà totes les al·legacions a la tramitació urbanística de Torre Salses

El primer tinent d'alcalde, Toni Postius, destaca que la tramitació es troba en "una fase incipient" i que passaran mesos abans no es resolguin els diferents aspectes pendents

Postius i Ferre, en roda de premsa
Postius i Ferre, en roda de premsa | Paeria Lleida
Redacció
23 de juliol del 2019
Actualitzat a les 15:33h
El termini d'exposició pública dels expedients de reparcel·lació i urbanització del sector SUR 42 Torre Salses, on un promotor privat vol impulsar un centre comercial, va concloure divendres passat amb la presentació d'un total de 654 al·legacions, segons han detallat avui el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, i la regidora de Participació i lluita contra la corrupció, Elena Ferre. Tots dos han destacat que es respondran "una per una" en un procés que s'allargarà diversos mesos.

Corresponen a 643 escrits presentats per particulars, 8 per persones jurídiques i 3 d'entitats de la ciutat, ha assenyalat Postius. "El govern municipal vol felicitar les persones i entitats que han presentat aquestes al·legacions. Se n'han presentat més que a tot el POUM de la ciutat, un fet que demostra que hi ha un debat ciutadà i que va ser tot un encert allargar el termini d'exposició pública, perquè en aquests 15 dies se n'han presentat 300 més. També posa de manifest que la ciutat de Lleida ha d'abordar un debat en profunditat sobre quin ha de ser el model comercial", ha afirmat Postius.

La major part de les al·legacions són de caràcter tècnic (309) o jurídic (93), però també n'hi ha 242 de tipus valoratiu o subjectiu, de persones que qüestionen el model comercial que preveu aquest projecte.

Totes aquestes que no fan referència estricta als expedients que ara es tramitaven, es valoraran i respondran igualment, encara que no siguin procedents en aquest tràmit per una qüestió de transparència, ha indicat Ferre. "Estem en una fase on s'estudien estrictament les al·legacions de caràcter tècnic i urbanístic, però el que no podem fer amb tota la resta d'al·legacions és deixar-les en sac foradat.

Per tant el que farem els tècnics de la regidoria de Participació i lluita contra la corrupció és estudiar una per una aquestes al·legacions que se'ns traspassin sempre amb un criteri estrictament tècnic i jurídic i veurem si se'n desprèn cap indici", ha afirmat Ferre.