El govern de Lleida presenta una moció per posar en valor l'acollida dels temporers

ERC, JxCat i el Comú volen agrair al al personal de la Paeria que ha fet possible en un temps rècord la posada en funcionament dels servei d'emergència social a la campanya

Postius, Talamonte i Pueyo
Postius, Talamonte i Pueyo | ACN
Redacció
23 de juliol del 2019
Actualitzat a les 11:57h
Els grups municipals d'ERC, JxCat i el Comú presentaran al proper ple una moció de suport al pla de xoc per a l'atenció de persones temporeres que el govern municipal ha posat en marxa a contrarellotge i per a l'inici de la planificació de la campanya de la fruita per al proper estiu.

La moció vol manifestar i fer arribar un agraïment institucional al personal de la Paeria que ha fet possible en un temps rècord la posada en funcionament dels servei d'emergència social a la campanya d'atenció a les persones temporeres.

En concret, els tres grups volen agrair la tasca i la professionalitat dels treballadors i treballadores de la regidoria pels drets socials, d'esports, d'urbanisme, de la guàrdia urbana i de protecció civil. Així mateix, volen fer extensiu aquest agraïment a la societat civil veïnal de Lleida, especialment a les associacions de veïns de Cappont i de Balàfia, a l'associació Dona Balàfia, als comerciants de Balàfia, als representants de l'Horta de Lleida i a la Federació de Veïns per la seva resposta, actuació, col·laboració i complicitat

En segon lloc, proposen iniciar els treballs de disseny i de planificació de la campanya de temporers 2020 amb els departaments implicats de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida i municipis del Segrià, així com amb totes les entitats implicades.

ERC, JxCat i el Comú afirmen que Lleida ha de ser capital de drets i, per tant, el respecte als drets humans són la base ètica i moral al voltant de la qual es pretén construir l'ordre geopolític de la societat moderna que volen per a Lleida. En aquest sentit, una de les prioritats del govern d'entesa és fer de Lleida una ciutat per a les persones, propera, justa, amb cohesió social.

Els tres grups critiquen que el govern socialista no va preveure cap tipus d'atenció per a aquest estiu dirigit a les persones que venen de fora a treballar a la campanya de la fruita –malgrat que és una situació que es repeteix des de fa més de 20 anys- i asseguren que l'omissió d'intervenció i de prestació de servei pot ser considerada una forma de violència i, fins i tot, un tipus de discriminació.