Presenten cinc denúncies per incompliments en el salari i l'allotjament a temporers

UGT reclama actualitzar el conveni del camp per equilibrar les taules salarials i que tothom pagui a 7,02 euros l'hora

Redacció
22 de juliol del 2019
Actualitzat a les 12:11h
UGT ha presentat amb el que portem de campanya de la fruita cinc denuncies a empreses agrícoles per suposades irregularitats en el pagament de salaris i també en l'obligatorietat de facilitar allotjament als temporers empleats.

El secretari general de la UGT-FICA de les terres de Lleida, Xavier Perelló, ha qualificat de "drama humanitari" la situació que ha portat a obrir un refugi per a temporers en un pavelló del barri de Balàfia de Lleida i ha demanat a les administracions que "afrontin" aquesta problemàtica amb una "dotació econòmica".

El sindicat ha reclamat també que s'actualitzi el conveni del camp per tal que les taules salarials estiguin equilibrades i tots els empresaris agrícoles paguin a 7,02 euros l'hora ja que ara això no és així. Perelló ha lamentat que tot i el compromís d'iniciar les negociacions abans del 24 de juliol no s'ha fixat la primera reunió fins al 18 de setembre.

D'altra banda, Perelló ha recordat que els sector del camp no té en vigor el conveni laboral des del 2009 i ha lamentat la "mala fe" en la negociació col·lectiva del mateix perquè no tindrà lloc cap reunió entre la patronal i els sindicats fins al proper 18 de setembre.