Les emotives paraules del bomber que va sobreviure a l'incendi d'Horta de Sant Joan

Josep Pallàs diu que el cos "s'ha aixecat" després de la tragèdia i demana mirar endavant

Josep Pallàs, supervivent del foc d'Horta
Josep Pallàs, supervivent del foc d'Horta | ACN
Redacció
22 de juliol del 2019
Actualitzat a les 9:47h
Jordi, David, Jaume, Ramon i Pau. Són els noms dels cinc bombers dels GRAF de Lleida que van perdre la vida tot just fa deu anys.

Els familiars, el cos de Bombers i les autoritats, encapçalades pel president de la Generalitat, Quim Torra, han homenatjat aquest diumenge al Mirador dels Ports els bombers morts en un acte emotiu. L'únic supervivent, Josep Pallàs, ha expressat que una dècada després "s'han aixecat d'una situació que va ser molt dura" i ha emplaçat al cos a mirar endavant.

Per la seva banda, el president Torra ha subratllat que ara ja tenen capacitat per invertir i desenvolupar les conclusions sorgides de la comissió parlamentària que va investigar aquell foc.

Els organitzadors de l'homenatge que s'ha fet aquest diumenge insisteixen que s'ha de mantenir viu el seu record i aprendre la lliçó del foc d'Horta: els arbres reneixen de les seves cendres però les persones no. Amb actuacions musicals en directe i amb el recital d'un poema de 2009 revisat del poeta Àngel Querol, els familiars han rebut l'escalf dels veïns del municipi, de les autoritats i dels representants dels cossos de seguretat i d'emergències.