Arriba una nova onada de calor

Les temperatures tocaran sostre aquesta setmana, especialment a l'interior on es podria arribar als 40 graus

El termòmetre d'una farmàcia de Vic marca 39 graus.
El termòmetre d'una farmàcia de Vic marca 39 graus. | Adrià Costa
NacióDigital
21 de juliol del 2019
Actualitzat a les 11:15h

Nova onada de calor a la vista. Serà aquesta setmana, especialment a l'interior del país, on les temperatures tornaran a tocar sostre arribant en alguns casos els 40 graus. Els models indiquen que una bombolla d'aire càlid s'acosta a la Península Ibèrica i dilluns començaran a pujar les temperatures. La calor intensa s'allargarà previsiblement fins dijous. De fet, el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha activat avisos per calor intensa per a les comarques de Ponent. 

Ara per ara, tenim cel serè en general si bé localment estarà mig ennuvolat al terç nord del territori pel pas d'algunes bandes de núvols alts i mitjans. A partir de migdia apareixeran alguns núvols d'evolució en punts de muntanya que, transitòriament, deixaran el cel ennuvolat. La temperatura màxima augmentarà lleugerament i oscil·larà entre els 29 i 34 ºC al Pirineu i litoral, entre 33 i 38 ºC a Ponent i Terres de l'Ebre, i entre 31 i 65 ºC a la resta del Principat.
 

Previsió a mig termini Foto: Meteocat


De cara a dilluns, el cel romandrà serè o poc ennuvolat durant tota la jornada si bé a partir de migdia apareixeran alguns núvols d'evolució en punts de l'extrem nord del Pirineu que deixaran el cel mig ennuvolat. De matinada i fins a primera hora del matí, hi haurà alguns intervals de núvols baixos als dos extrems del litoral, i de nou al vespre a l'extrem sud. 

La temperatura serà entre lleugerament i moderadament més alta, tant la mínima com la màxima. La mínima oscil·larà entre els 12 i 17 ºC al Pirineu, entre 16 i 21 ºC al Prepirineu i nord de la depressió Central i entre 19 i 24 ºC a la resta del territori. La màxima es mourà entre els 29 i 34 ºC al Pirineu i litoral, entre 35 i 40 ºC a Ponent i entre 32 i 37 ºC a la resta del país. L'ambient serà calorós en general i xafogós al litoral durant tota la jornada, especialment durant les hores centrals del dia.

Avis de calor per dimarts a la tarda 

Dimarts es preveu que els temperatures continuïn pujant i es mantinguin altes fins dijous. L'ambient serà calorós a les hores centrals del dia i xafogós al litoral durant tota la jornada. El Meteocat ha activat a partir de dimarts a la tarda un avis per calor intensa a les comarques de l'interior 
 

Avis de calor per dimarts a la tarda Foto: Meteocat