Aparcament

El solar de Magisteri es podria tornar a convertir en un aparcament

La Paeria negocia amb la Generalitat la transformació d'aquest espai

per Redacció , Lleida, 19 de juliol de 2019 a les 09:40 |
Toni Postius s'ha reunit amb veïns de la Zona-Alta | Paeria
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, s’ha reunit aquest dijous al local social de Magisteri-Zona Alta amb el veïnat de l’entorn del carrer Sant Martí per tal d’escoltar-los i atendre els seus dubtes sobre les obres que s’han iniciat aquesta setmana per tal de renovar el clavegueram i la xarxa de distribució d’aigua del carrer.

Durant la trobada, Postius ha anunciat que la Paeria està en converses amb la Generalitat per tal d’aconseguir que el solar de l’antiga escola de Magisteri, que està tancat des de principis de 2017 quan es va acabar l’enderroc, pugui fer-se anar com a aparcament provisional.


“Treballarem a partir d’avui mateix per tal que el solar, que està tancat i és propietat de la Generalitat de Catalunya es posi a disposició dels veïns i veïnes. No tan sols perquè hi puguin aparcar durant les obres que s’allargaran fins ben entrat el mes de novembre o desembre, sinó que, a més a més, mentre la Generalitat no decideixi utilitzar aquest solar per fer-hi l’edifici que s’havia compromès a fer, que s’habiliti com a aparcament de superfície, que doni servei a tot el veïnat i també a tots els restaurants i locals que hi ha a la zona i que tenen una necessitat evident que s’hi pugui aparcar”, ha assenyalat Postius.

De moment, totes dues administracions ja han acordat que l’empresa encarregada de l’obra pugui fer anar aquest espai per emmagatzemar la maquinària, el material i serveis vinculats a aquestes tasques.


Això, ha assegurat el regidor, ja ajudarà a reduir l’impacte de l’obra. Ara s’està en fase de negociació amb la Generalitat per tal de permetre netejar l’espai habilitar-hi un accés lateral per permetre als veïns aparcar-hi mentre duren les obres. L’objectiu final és que un cop acabades, aquest pati pugui arranjar-se i destinar-se a aparcament per tot aquest sector de la ciutat, sota una fórmula encara per determinar.

 

Participació