Jordà denuncia les entrades d'activistes a granges i defensa que els ramaders compleixen la normativa

La consellera d'Agricultura visita a Lleida i diu que aquestes accions "estressen els animals"

Redacció
18 de juliol del 2019
Actualitzat a les 17:07h
La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, ha insistit aquest dijous en defensar que els ramaders són els primers a complir les normatives de benestar animal a les seves granges i ha assegurat que l'any passat es van fer unes 512 inspeccions de les quals només va fer falta obrir expedient a menys d'un 1%.

Jordà ho ha recalcat en referència a les "entrades indiscriminades" d'activistes animalistes a explotacions ramaderes com la de diumenge passat a Sant Antoni de Vilamajor (Vallès Oriental) i ha assegurat que denunciaran aquestes accions que sembla que s'hagin convertit en "esport nacional" per aquests col·lectius. La consellera d'Agricultura ha visitat a Lleida la primera sala de seguretat biològica que s'ha posat en funcionament al laboratori de sanitat animal i vegetal de Catalunya.

La consellera Jordà també ha volgut deixar clar que totes les qüestions de bioseguretat i benestar animal no s'extremen ara ni per les entrades d'activistes en explotacions, ni per altres factors de risc com pot ser la possible entrada de la Pesta Porcina Africana (PPA) al país. En aquest sentit, ha remarcat que sempre que tenen l'oportunitat intenten explicar que en qüestions de bioseguretat i benestar animal, les granges i els ramaders catalans "són els primers a complir les normatives".

Altrament, ha assenyalat que "més enllà de debats ètics i morals que no pertoquen jugar des del Departament", estan oberts a parlar i discutir del que faci falta amb els activistes, però que denunciaran les ''entrades indiscriminades'' perquè a banda d'assaltar una propietat privada, "estressen als animals" i posen en risc la bioseguretat i el seu benestar.