Junts per Soses acusa ERC de falsejar i manipular la informació als veïns

Assegura que és fals que el govern s'hagi rebaixat el sou per tal de poder contractar una mestra més a l'escola bressol

Imatge del grup de Junts per Soses
Imatge del grup de Junts per Soses | Junts per Soses
Redacció
18 de juliol del 2019
Actualitzat a les 9:25h
Junts per Soses, grup actualment a l'oposició municipal de Soses, ha sortit al pas de diferents informacions difoses per l'equip de Govern que encapçala l'alcaldessa Sandra Marco (ERC), segons la qual s'havien rebaixat el sou per tal de poder contractar una mestra més a l'escola bressol.

Segons Isidre Mesalles, portaveu de Junts per Soses i anterior alcalde, aquestes dades són falses, ja que el seu sou net era de 1.750 euros, amb una dedicació del 100%, mentre que ara Sandra Marco percebrà 1.100€ de sou net amb una dedicació parcial del 50%, i l'altre 50% l'està complint al Departament de Benestar Social. Aquesta xifra suposa un increment del 25,7% del sou en relació al de l'alcalde anterior.

Pel que fa als regidors, els de Junts per Soses rebien, en l'anterior legislatura, 270€ nets amb una dedicació del 20%, mentre que dels actuals regidors d'ERC de l'equip de Govern, un d'ells percep 400 euros nets amb una dedicació del 25%, i els altres tres cobraran 350€ nets, sense saber-se la dedicació, tot i que "diuen que cobraran per les juntes de govern", precisen des de Junts per Soses.

Per tant, segons aquestes dades, aprovades al ple del cartipàs d'aquest dimarts passat, 15 de juliol, "podem constatar que tots els actuals membres del Ajuntament s'han imputat un augment del seu sou considerable". A la vegada, Junts per Soses afegeix que a l'anterior corporació hi havia 6 membres a l'equip de govern, i en l'actualitat només són 5, de manera que "totes les reduccions de jornada hauran de ser cobertes per empreses externes, i per tant això tindrà un gran cost".

En aquest sentit, des de Junts per Soses es lamenta especialment que un dels punts de la campanya electoral d'ERC es va basar en una crítica constant als sous de l'equip de Govern, i ara comproven que han fet tot el contrari del que van predicar.