L'esquí de muntanya viurà la seva primera experiència olímpica el 2020

L'esport forma part del programa oficial dels Jocs Olímpics de la Joventut de Lausana

L'esquí de Muntanya ofereix imatges espectaculars com aquesta del Pirineu català
L'esquí de Muntanya ofereix imatges espectaculars com aquesta del Pirineu català | Josep Maria Montaner
Redacció
15 de juliol del 2019
La Federació Internacional d'Esquí de Muntanya (ISMF) ha fet públic el calendari de competició per a la temporada vinent i ha confirmat d'aquesta manera allò que ja fa mesos és ben sabut entre els aficionats a aquest esport: el 2020 l'esquí de muntanya viurà la seva primera experiència en una competició olímpica oficial.

Els Jocs Olímpics de la Joventut de Lausana seran l'escenari de la incorporació de l'skimo a l'olimpisme. Encara que aquesta disciplina no entra en els plans del COI per als propers Jocs d'Hivern de 2022 a Pequín, el moviment olímpic ha obert les portes de l'esquí de muntanya a la cita de Suïssa com una de les principals novetats dels campionats per a joves de 2020. Serà tot just la tercera edició dels Jocs Olímpics de la Joventut hivernals que es van estrenar el 2012 i que pretenen prioritzar l'intercanvi cultural entres joves d'arreu del món més enllà del fet competitiu.

Amb el calendari oficial ja establert ja hi ha data per al debut olímpic de l'esquí de muntanya: serà el 10 de gener de 2020 amb una cursa individual que tindrà continuïtat el dia 13 amb una cursa d'esprint i el 14 amb uns relleus mixtes. Una primera experiència que tornarà a posar sobre la taula la idoneïtat sobre la presència de l'esquí de muntanya en el programa d'uns Jocs Olímpics.

Més enllà dels Jocs de Lausana, l'ISMF ha confirmat que la temporada vinent la copa del món constarà de cinc proves amb inici el 20 de desembre a França i final a Madonna di Campiglio del 2 al 5 d'abril en una prova que també serà l'escenari dels campionats d'Europa. Com és habitual, Andorra té un lloc reservat al calendari amb una cursa individual i una vertical que es disputaran el 25 i 26 de gener de 2020.