Joan Talarn, nou president de la Diputació de Lleida

L'alcalde de Bellvís rep el suport dels diputats d'ERC i de JxCat i situa l'organisme com un "aliat" per a la modernització dels municipis lleidatans

Joan Talarn, nou president de la Diputació
Joan Talarn, nou president de la Diputació | Àlvar Llobet
12 de juliol del 2019
Actualitzat a la 13:28h
L'alcalde de Bellvís, Joan Talarn, s'ha convertit aquest divendres en el nou president de la Diputació de Lleida. El republicà ha rebut 20 vots, els dels diputats d'ERC i JxCat, les dues formacions que han tancat un acord de govern per aquesta nova legislatura. Maria Burrel de Ciutadans i Elena Ferré del Comú s'han votat a elles mateixes mentre que el grup socialista ha votat en blanc.

En el seu primer discurs com a president, Joan Talarn ha posat en valor la importància dels pobles de la demarcació i ha indicat que la Diputació ha de ser "l'aliat necessari" per a la modernització dels municipis. Talarn ha parlat també de la identitat i del "compromís" que l'organisme ha de tenir amb "les ànsies de llibertat que té Catalunya". En aquest sentit, ha reclamat la llibertat i el retorn dels presos i exiliats, alhora que ha estés la mà a les forces de l'oposició per fer més gran el consens durant la legislatura. 

El convergent Jordi Latorre ha posat en valor el pacte de govern, i ha assegurat que la intenció del nou executiu és augmentar l'autoestima del territori, alhora que ha cridat a defensar una major inversió per a les terres de Lleida.

En aquest sentit, ha posat l'accent en la necessitat de frenar el despoblament i de canviar les dinàmiques demogràfiques que afecten els petits municipis de la demarcació. Latorre ha demanat també acabar amb els retrets i baralles entre formacions polítiques, i ha instat "a treballar per al bé del país".