JxCat aparta ERC de la junta de govern del Consell de les Garrigues i li dona el lloc al PSC

Els republicans creuen que s'ha actuat amb "ràbia" i "venjança" contra la seva formació

El nou plenari del Consell Comarcal de les Garrigues
El nou plenari del Consell Comarcal de les Garrigues | CCGarrigues
11 de juliol del 2019
Actualitzat a les 17:09h
Les aigües turbulentes entre JxCat i ERC també baixen en alguns punts de poder de la geografia lleidatana. És el cas del Consell Comarcal de les Garrigues, governat pel convergent Jaume Setó, alcalde de la Floresta.

El nou plenari s'ha format aquesta setmana i demà està previst que es celebri el ple de cartipàs, però les tensions ja s'han fet patents entre les dues forces independentistes pel repartiment de cadires a la junta de govern, la reunió en la qual es debaten les qüestions que posteriorment passaran pel ple.

JxCat ha decidit vetar ERC en aquest espai informatiu i de debat i li ha entregat la plaça al PSC, que públicament ja ha agraït el gest. Des de la formació republicana s'han mostrat sorpresos per aquesta mesura que, consideren, es fonamenta en base a "venjances i ràbies" cap al seu partit i sense raons sòlides.

Fonts de la formació consultades per aquest diari apunten que des de JxCat han argumentat que es volia evitar que el conseller d'ERC que assistís a les reunions votés al ple en un sentit diferent al del govern de l'organisme comarcal, una situació que ja ha passat en l'anterior legislatura.

Està per veure ara si l'executiu garriguenc li entrega una cartera al PSC en la configuració del cartipàs.