Avaluaran 51 varietats per minimitzar els efectes del canvi climàtic en la qualitat del vi

MINORVIN, el nou projecte, valoritzarà les varietats minoritàries de la vinya avaluant el seu potencial per mitigar el canvi climàtic en la viticultura | 16 centres d’investigació de tot l’Estat també hi participaran

1200_1562699964xarelo
1200_1562699964xarelo | INCAVI
Redacció
11 de juliol del 2019
Actualitzat a les 0:27h
Vins de major graduació alcohòlica i menys acidesa podrIen ser el resultat d'un canvi climàtic amb temperatures cada vegada més altres i reducció de pluja.

Per aquest motiu, 16 centres de recerca de l’Estat s’han unit per desenvolupar MINORVIN, un projecte que vol posar en valor la biodiversitat existent en varietats minoritàries de vinya recuperades a Espanya avaluant el seu potencial sobre la mitigació dels efectes del canvi climàtic en la viticultura. 

A Catalunya, l’INCAVI i l’IRTA lideren un dels tres subprojectes del treball, estudiant el potencial vitícola i enològic de 8 varietats minoritàries de les regions vinícoles catalanes.

Per aconseguir aquest objectiu, s’avaluarà en 51 varietats minoritàries, actualment infravalorades, la seva resistència a la sequera, la seva tolerància a malalties fúngiques molt dependents de la climatologia (míldiu i oïdi) i el seu potencial enològic per a diversificar la producció de vi.

A Catalunya, l’INCAVI i l’IRTA lideren un dels tres subprojectes del treball, estudiant el potencial vitícola i enològic de 8 varietats minoritàries de les regions vinícoles catalanes.

Aquesta col·laboració s’emmarca dins del l’i2VI, grup de treball conjunt de l’IRTA i l’INCAVI que ofereix al sector vitivinícola tota la potència R+D del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.