El Buff Mountain Festival, l'epicentre dels esports de muntanya aquest cap de setmana

La cita de la Vall de Boí programa múltiples activitats i competicions de divendres a diumenge

El Buff Mountain Festival se celebra del 12 al 14 de juliol
El Buff Mountain Festival se celebra del 12 al 14 de juliol | Anna Olea / Ocisport SL
Redacció
10 de juliol del 2019
El Buff Mountain Festival ultima els preparatius per celebrar la seva tercera edició a la Vall de Boí des d'aquest divendres 12 de juliol fins diumenge. La cita és un gran al·licient per als amants dels esports de muntanya i en un entorn magnífic aplegarà una àmplia oferta esportiva vinculada simultàniament a propostes d'oci i cultura per a ser gaudides en família.

L'organització preveu la participació de més de 15.000 persones al llarg del cap de setmana, fet que converteix aquest festival de natura i esport en el més important del sud d'Europa d'aquestes característiques. La combinació d'esportistes d'elit i amateurs torna a ser la clau de volta d'uns dies en què hi ha activitats esportives per a tots els gustos: marxa nòrdica, vies ferrades, parapent biplaça, rocòdrom, ràfting, ioga, barranquisme, el campus natura... 

Sigui com sigui, són les curses a peu i en BTT les que atrauran alguns dels millors especialistes del país i del món. En aquest sentit, la 6a edició de la BUFF Epic Trail es convertirà en una de les millors curses del món d'aquesta temporada amb prop de 3.000 corredors inscrits de 40 nacionalitats diferents distribuïts en quatre curses.

La prova de 42 quilòmetres forma part de les Migu Run Skyrunner World Series en categoria SuperSky i comptarà amb un cartell de luxe amb els millors corredors del món inscrits per intentar donar un cop d'autoritat a la classificació general. Més enllà d'aquesta prova reina, la Buff Epic Trail també comptarà amb el Memorial Joan Rojas de 65 quilòmetres (i 4 punts ITRA), la cursa de 26 quilòmetres que forma part de les Skyrunner National Series i una altra prova més assequible de 12 quilòmetres.

D'altra banda, el Buff Mountain Festival també acull la penúltima cita de la temporada de l'Scott Marathon Cup amb l'única cursa d'alta muntanya del calendari d'aquest circuit de BTT que arriba a la Vall de Boí encara amb moltes incògnites per resoldre.

Esport, oci i cultura en plena natura. Aquests són els ingredients d'un festival marcat per la combinació entre curses i activitats com concerts o cinema a l'aire lliure. Les activitats comencen el divendres al matí i s'allarguen tot el cap de setmana.