La Paeria constitueix la comissió de l'1-O, que es posarà en marxa després de l'estiu

L'alcalde explica que l'objectiu és fer una anàlisi el més "objectiva i transparent" del que realment va passar l'1 d'octubre de 2017

Redacció
09 de juliol del 2019
Actualitzat a les 12:37h
Imatge de la comissió de l'1-O
Imatge de la comissió de l'1-O | ACN
L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha presidit aquest dimarts matí la constitució de sis comissions de l'Ajuntament de Lleida. Una d'elles és la comissió de l'1-O que començarà a funcionar al setembre i que està formada per set persones, amb representació de tots els grups polítics a la Paeria. Estarà presidida per Josep Maria Currià, d'ERC. Pueyo ha explicat que s'ha constituït perquè és una de les promeses que va fer ERC durant la campanya electoral i que l'objectiu és fer una anàlisi el més "objectiva i transparent" del que realment va passar l'1 d'octubre de 2017.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha explicat, com ja va fer en una entrevista a Nació Digital, que la funció de la comissió de l'1-O és reconstruir i descriure el relat dels fets de l'1 d'octubre del 2017, especialment perquè "com a documents públics només existeixen les conclusions del fiscal i els judicis que s'han produït i que només descriuen una realitat".

És per això que volen, ha dit, "de la manera més tranquil·la i democràtica possible que la comissió expliqui el relat del que va passar exactament l'1-O i arribi a determinades conclusions, que no podem anticipar".

A banda de ser una promesa electoral, Pueyo creu que s'ha de fer per "la magnitud cívica que va tenir l'1-O a Lleida", amb més de 30.000 ciutadans que es van acostar a les urnes i "tot el que va passar". És per això que la ciutadania, diu, exigeix que la Paeria faci una anàlisi "el més objectiva i transparent possible del que realment va passar".