ERC i JxCat reediten l'acord al Jussà i Josep Maria Mullol serà el nou president comarcal

Antoni Flores assumirà el càrrec de vicepresident primer i Martí Cardona repetirà a la segona vicepresidència

Mullol, al centre, acompanyat de Flores i Cardona
Mullol, al centre, acompanyat de Flores i Cardona | CCPJ
07 de juliol del 2019
Actualitzat a les 12:32h
Esquerra Republicana (ERC) i Junts per Catalunya (JxC) han arribat a un acord de govern al Consell Comarcal del Pallars Jussà. Segons ha pogut saber Pallars Digital, l’aliança donarà els quatre anys de presidència a JxC, així com la segona vicepresidència. La gerència i la primera vicepresidència seran per ERC. L’alcalde de Castell de Mur, Josep Maria Mullol (JxC), es convertirà dilluns en el nou president comarcal en substitució de Constante Aranda. 

El regidor i tinent d’alcalde de Tremp, Antoni Flores, ocuparà la primera vicepresidència i repetiran l’alcalde de Conca de Dalt, Martí Cardona, i Josep Maria Ardanuy com a vicepresident segon i gerent. El Consell Comarcal amb 19 consellers, estarà format per 8 consellers d’ERC, 6 de Junts per Catalunya i 5 del PSC.

Segons ha anunciat en un comunicat, el nou equip de govern aposta per “continuar els projectes de desenvolupament endegats i les accions en l’àmbit social i d’atenció a les persones”, així com “incidir més en els serveis en favor dels ajuntaments de la comarca des d’un ferm compromís amb el país”.

La Junta de Govern, principal òrgan del Consell entre plenaris, estarà formada pel president, els dos vicepresidents i per quatre alcaldes, dos de JxC i dos d’ERC, encaqra per determinar. Es preveu que el vicepresident primer esdevingui el cap de l’àrea d’administració i desenvolupament i el vicepresident segon de la de comunicació i serveis a les persones.

L’acord entre JxC i ERC s’ha assolit per mitjà de la mediació, una via que ha aparegut aquesta setmana per part d’Òmnium Pallars després que JxC hagués avançat amb les converses amb el PSC. JxC va descartar en un primer moment la proposta de mediació, però en una assemblea amb alcaldes, caps de llista i associats de la comarca, el passat dijous es va reconsiderar aquesta opció.