JxCat i ERC tanquen l'acord per governar el Consell Comarcal del Segrià

Estarà presidit per David Masot | El pacte també estableix que cadascuna de les formacions tingui dues vicepresidències

David Masot, nou president del Consell Comarcal del Segrià
David Masot, nou president del Consell Comarcal del Segrià | ACN
Redacció
05 de juliol del 2019
Actualitzat a les 23:38h
Desprès d'un període de negociacions, JxCat i ERC han arribat a un acord al Consell Comarcal del Segrià per governar conjuntament els propers quatre anys, amb David Masot al capdavant. L'acord atorga la presidència a Junts, a més a més de dues vicepresidències, les mateixes que tindran els republicans, tot i que encara no n'han volgut avançar els noms de les persones que les ocuparan. 

Així mateix, cada formació disposarà d'un assessor i encapçalarà tres de les sis àrees en què es dividirà el govern comarcal. En concret, Junts per Catalunya gestionarà les d'Ensenyament; Medi Ambient, Territori i Sostenibilitat i Règim Interior, Hisenda i Economia. Per la seva part, els republicans es quedaran amb les àrees de Benestar i Família; Joventut, Cultura i Esports i amb la de Promoció Econòmica i Turisme. 

Masot i la presidenta d'ERC al Segrià, Neus Ramonet, han justificat l'acord pel fet que ambdues formacions governen en 30 dels 38 ajuntaments de la comarca (22 JxCat i 8 ERC), és a dir en més del 80% dels consistoris del Segrià. A la vegada, han remarcat que també s'emmarca en l'acord supramunicipal JxCat-ERC atès el context nacional del procés, segons han explicat els representants dels dos partits.