Aprovada la fase final de la concentració parcel·lària de zona regable a Balaguer

Es facilitaran nous accessos a les zones de cultius que donaran servei a 273 propietaris

Redacció
04 de juliol del 2019
Actualitzat a les 11:32h
El Govern ha autoritzat al Departament d'Agricultura a realitzar despeses per un import de 2.319.933,39 euros per donar continuïtat a la contractació de les obres d'execució del projecte de concentració parcel·lària de la zona regable del terme municipal de Balaguer.

Aquesta inversió permetrà construir 30,21 quilòmetres de camins nous per donar servei a la zona de concentració de 2.300 hectàrees que afecta 273 propietaris. Aquesta actuació és la fase final de concentració parcel·lària una vegada s'han agrupat les diferents explotacions agrícoles amb la finalitat de constituir explotacions més competitives i d'estructura i dimensions adequades. La concentració parcel·lària s'emmarca dins l'àmbit del projecte de regadiu del canal Algerri-Balaguer.

Aquesta nova configuració de les parcel·les permet optimitzar els recursos (agraris, energètics, i econòmics, entre d'altres), consolidar la base territorial productiva i millorar l'estructura parcel·lària.

Aquestes obres, que permeten que els agricultors tinguin els accessos necessaris per cultivar les finques, es duran a terme la tardor – hivern un cop s'hagin efectuat les tasques de recol·lecció i abans de la preparació de la pròxima collita. La concentració parcel·lària s'emmarca dins l'àmbit del projecte de regadiu del canal Algerri-Balaguer, dins el terme municipal de Balaguer.