Comença la recaptació de fons pel ramader que ha perdut 200 ovelles a l'incendi de l'Ebre

L'objectiu és aconseguir 20.000 euros que permeti refer l'explotació ramadera

Ramat d'ovelles del Taulell del Soler.
Ramat d'ovelles del Taulell del Soler. | Twitter - @Solerdenhug
NacióDigital
29 de juny del 2019
La campanya per ajudar el ramader de la Torre de l'Espanyol que va perdre tot el ramat de xais a causa de l'incendi que crema a la Ribera d'Ebre ja ha començat. Iniciativa d'un altre pagès, concretament des de la masia el Soler de n'Hug, a Prats de Lluçanès, s'ha iniciat una campanya solidària de recaptació de fons a través de la qual s'espera aconseguir uns 20.000 euros. Amb aquests diners es busca que l'explotació torni a tenir ovelles. 

La voluntat del grup de pagesos de Catalunya GPS és reconstruir la granja de 200 ovelles. "No estem disposats a perdre més ramaders o agricultors del nostre país, per aquest motiu no li donem l'esquena ni a ell ni al territori", expliquen a la web de la campanya solidària.

En declaracions a NacióDigital, Abel Peraire, responsable de l'explotació, va explicar que la idea va sorgir d'un grup de Whatsapp en què hi ha ramaders de tot Catalunya. En aquest sentit, remarcava que la iniciativa té per objectiu a ajudar el pagès que ha perdut el bestiar, ja que "la realitat del sector és molt crítica".