El PSC diu que penjar un llaç groc a la Paeria va en contra de la neutralitat de l'espai públic

La formació de Fèlix Larrosa diu que el govern de Pueyo vol debilitar el seu partit

Redacció
27 de juny del 2019
Actualitzat a les 0:05h
El grup del PSC a la Paeria de Lleida ha criticat la decisió presa pel govern municipal encapçalat per Miquel Pueyo de col·locar un llaç groc i una pancarta de suport als presos independentistes a les façanes del Palau de la Paeria. Els socialistes consideren que la mesura "compromet la neutralitat de l'espai públic" i, a més, adverteixen que "pot constituir una vulneració de les ordenances municipals, que atorguen al Palau de la Paeria la condició d'edifici protegit".

El PSC ha lamentat l'anunci dels tres partits que formen part del govern municipal per instal·lar, via decret d'alcaldia, símbols de suport als presos independentistes a les dues façanes del Palau de la Paeria. El grup socialista ha reiterat el seu "respecte als processos judicials" tot i "entendre la difícil situació que viuen els dirigents independentistes presos i les seves famílies". 

En aquest sentit, el grups socialista valora positivament que les mocions que es debatin al ple siguin aquelles que compleixin criteris de viabilitat tècnica i econòmica, però demana als tres partits del govern que també s'hi incorpori "el criteri de viabilitat jurídica". Així mateix, el PSC ha anunciat que proposarà "centrar les propostes de resolució i/o mocions del ple, a l'àmbit local".

El PSC no donarà suport a un cartipàs que "dispara les necessitats de l'equip de govern i que menysté l'oposició"

D'altra banda, el grup socialista considera que el projecte de cartipàs plantejat per ERC, JxCat-Lleida i el Comú "conté elements discriminatoris cap a l'oposició, sobretot a l'hora de fer el repartiment dels recursos econòmics i humans". Per una banda, el PSC critica que "es disparen les àrees de govern –es passa de vuit a quinze regidories- i creixen les comissions -de quatre a set-, fet que els socialistes atribueixen a "un joc de cadires". Per altra, "es retallen les dedicacions exclusives del PSC", primer grup de l'oposició, amb el mateix nombre de regidors que ERC. El PSC considera que aquest repartiment "no és ni just ni proporcional" i, critica que, a més, "no es reconeix la figura del cap de l'oposició". 

El PSC sosté que "la nova Paeria vol una oposició feble, silenciada i sense visibilitat"

Els socialistes consideren que tot això "dificultarà la tasca de seguiment i control del govern municipal" i "debilitarà la qualitat democràtica del nou consistori". La formació té la sensació que "el gran objectiu de la nova proposta de cartipàs consisteix a debilitar el PSC, la primera força de l'oposició ", segons el portaveu del PSC, Jaume Sellés. Així mateix, ha expressat "sorpresa" per la desaparició de la Comissió de Carrers i del Consell de Barri de l'Horta.