Paeria

Larrosa demana més sous per als regidors del PSC i reclama que se'l reconegui com a cap de l'oposició

La formació diu que el govern de Pueyo vol debilitar el seu partit

per Redacció, Lleida | 26 de juny de 2019 a les 23:48 |
Fèlix Larrosa, regidor de la Paeria | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup socialista a la Paeria considera que el projecte de cartipàs plantejat per ERC, JxCat-Lleida i el Comú "conté elements discriminatoris cap a l'oposició, sobretot a l'hora de fer el repartiment dels recursos econòmics i humans". Per una banda, el PSC critica que "es disparen les àrees de govern –es passa de vuit a quinze regidories- i creixen les comissions -de quatre a set-, fet que els socialistes atribueixen a "un joc de cadires".

Per altra, "es retallen les dedicacions exclusives del PSC", primer grup de l'oposició, amb el mateix nombre de regidors que ERC. El PSC considera que aquest repartiment "no és ni just ni proporcional" i, critica que, a més, "no es reconeix la figura del cap de l'oposició". 


El PSC sosté que "la nova Paeria vol una oposició feble, silenciada i sense visibilitat"

Els socialistes consideren que tot això "dificultarà la tasca de seguiment i control del govern municipal" i "debilitarà la qualitat democràtica del nou consistori". La formació té la sensació que "el gran objectiu de la nova proposta de cartipàs consisteix a debilitar el PSC, la primera força de l'oposició ", segons el portaveu del PSC, Jaume Sellés. Així mateix, ha expressat "sorpresa" per la desaparició de la Comissió de Carrers i del Consell de Barri de l'Horta. 

 

Participació