El Comú qualifica d'«històric» el nou tripartit i JxCat valora la «transversalitat» de l'acord

ERC, Junts per Catalunya i comuns signaran aquest dijous el "Pacte de Sant Joan" per governar conjuntament l'Ajuntament de Lleida

Redacció
26 de juny del 2019
Actualitzat a les 16:45h
Imatge del grup de JxCat
Imatge del grup de JxCat | ACN
El regidor del Comú de Lleida, Sergi Talamonte, qualifica d'"històric" el pacte de govern "entre dretes i esquerres" al qual han arribat ERC, JxCat-Lleida i el Comú per governar l'Ajuntament de Lleida, el qual permetrà "generar un procés d'il·lusió i canvi" a la ciutat.

Des del Comú de Lleida consideren que l'acord programàtic assolit amb ERC i JxCat dona compliment a les condicions que l'assemblea dels comuns havien fixat on s'han incorporat un 95% de les mesures que el Comú plantejava al seu programa electoral i que considerava "prioritàries". Els comuns han ressaltat que amb el "Pacte de Sant Joan" entomen l'oportunitat de canvi i ho fan amb "il·lusió però també amb responsabilitat". "El Comú no ha vingut a fer res més que treballar per millorar la vida de tots els lleidatans", han destacat.

Talamonte i Elena Ferré han remarcat la voluntat dels tres grups per fer possible un govern del "canvi" que donés resposta a la voluntat dels lleidatans expressada el 26-M. "Aportem tota la il·lusió, la capacitat de treball i la voluntat de ser garants de que aquest canvi es produeixi", han expressat des de la formació, tot posant de relleu que en el govern municipal "les esquerres tenen nou regidors de quinze".

Postius, satisfet per un acord fruit de "la voluntat d'entesa i de transversalitat"

El portaveu del grup municipal de Junts per Catalunya Lleida, Toni Postius, s'ha mostrat satisfet per l'acord assolit amb ERC i el Comú de Lleida per constituir un govern entre les tres formacions a la Paeria, el qual aquest dimarts va ser ratificat per les assemblees de republicans i comuns. Postius ha subratllat que el document final és el resultat del treball d'aquestes últimes setmanes i que s'hi ha arribat a partir de la comparació dels programes electorals i de la reflexió sobre els diferents punts.

Segons Postius, el govern que es conformarà a partir d'aquest acord serà "un govern d'entesa, transversal i bastant únic a Catalunya" des del punt de vista que el conformen "tres forces polítiques, molt diferents en alguns aspectes".

En aquest sentit, ha destacat la satisfacció perquè s'ha "pogut demostrar sobre el paper" que en base a propostes concretes, formacions polítiques que tenen "plantejaments ideològics allunyats en algunes qüestions" han estat capaces "de trobar punts d'entesa". En referència al Comú de Lleida, ha ressaltat que en aquests anys d'oposició JxCat-Lleida i comuns han coincidit "en qüestions importants, com ara el model comercial, el planejament urbanístic o el desenvolupament de les polítiques socials". "És la constatació que quan hi ha voluntat d'arribar a acords, és possible", ha sentenciat.