El tren entre Balaguer i la Pobla, fora de servei fins el diumenge

Els treballs afectaran el tram comprès entre les estacions de Balaguer i la Pobla de Segur i s’allargaran fins el diumenge

Redacció
25 de juny del 2019
Actualitzat a les 12:24h
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha interromput la circulació de trens entre aquest dilluns 24 de juny i el proper diumenge 30 de juny en el tram comprès entre les estacions de Balaguer i la Pobla de Segur degut als treballs de manteniment programats que està efectuant a les unitats de tren, segons ha informat FGC.   

Com a alternativa per garantir la mobilitat de les persones usuàries, FGC facilitarà un servei d’autobús substitutori entre les estacions de Balaguer i la Pobla de Segur, amb l'horari de sortida habitual. L’autobús s’aturarà a totes les estacions del recorregut a la parada d’autobús més propera. No obstant, a les estacions de Gerb, Sant Llorenç de Montgai, Vilanova de la Sal i Santa Linya l’autobús s’aturarà sota demanda de les persones que viatgin en el tren.

Entre les estacions de Lleida Pirineus i Balaguer el servei de trens serà l’habitual. Tot i això, també es veuran substituïdes íntegrament per un servei d’autobús algunes circulacions que es poden consultar en aquest enllaç. La circulació del Tren dels Llacs no es veurà afectada per aquestes tasques de manteniment. 

El manteniment, “clau” per allargar la vida útil dels trens

La línia Lleida-La Pobla d’FGC disposa de dues unitats de tren que, com tot el material rodant ferroviari, requereixen d’uns processos de revisió i manteniment preventiu. Aquests treballs estan programats i calendaritzats, però sovint es realitzen en horari nocturn sense tenir efectes en el servei comercial dels trens. Aquests processos responen tant a motius tècnics, amb l’objectiu d’evitar avaries, garantir la fiabilitat, la disponibilitat i la seguretat del material; com a motius legals, que exigeixen aquestes revisions per permetre la circulació dels combois.  

Entre els dies 24 i 30 de juny es revisaran específicament els motors d’una de les unitats de tren. Aquesta és una tasca que no es pot realitzar en horari nocturn i que obliga a interrompre el servei comercial entre les estacions de Balaguer i La Pobla.

Amb aquesta actuació es completarà el cicle previst de revisions de les dues unitats de tren de la línia Lleida-La Pobla. Així, es preveu que no hi hagi cap més interrupció significativa del servei fins a l’arribada d’una tercera unitat a la línia, prevista per l’any 2021.