UCI

L’Arnau de Vilanova rep reconeixements per la reducció d'infeccions a la UCI

Atorgats pel Ministeri de Sanitat i les societats estatals de Medicina Intensiva i Infermeria Intensiva

per Redacció , 22 de juny de 2019 a les 04:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida ha rebut recentment tres certificats de reconeixement per la seva tasca en la reducció d'infeccions nosocomials, atorgats pel Ministeri de Sanitat, la Societat Espanyola de Medicina Intensiva, Crítica i Unitats Coronàries (SEMICYUC) i la Societat Espanyola d'Infermeria Intensiva i Unitats Coronàries (SEEIUC).

Concretament, els certificats reconeixen que aquest servei ha assolit els objectius previstos en la reducció de la taxa de nous pacients amb bacteris multiresistents (Projecte resistència zero), en la reducció de la taxa de bacterièmia (Projecte bacterièmia zero), i en la reducció de la taxa de pneumònies relacionades amb la ventilació mecànica (Projecte pneumònia zero).


Tots tres projectes estan promoguts pel Ministeri de Sanitat, la Societat Espanyola de Medicina Intensiva, Crítica i Unitats Coronàries i la Societat Espanyola d’Infermeria Intensiva i Unitats Coronàries i han estat aplicats des del gener de 2009 fins a l'actualitat al Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova.

Aquestes distincions reconeixen l'aposta per la qualitat i la seguretat dels pacients que fa l'Arnau de Vilanova i, a la vegada, reforcen el Servei de Medicina Intensiva, que en els darrers temps ha impulsat diversos projectes de millora, com són la humanització, la sobresedació zero, la prevenció del delírium o l'UCI sense parets, entre altres.


El Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida va atendre l'any passat 1.053 pacients intra-UCI (un 7,6% més que el 2017) i va fer 1.496 actuacions extra-UCI. L'estada mitjana dels pacients el 2018 va ser de 4,56 dies i l'índex de supervivència va assolir el 89%.

 

Participació