La Guàrdia Urbana de Lleida substitueix del càrrec l'agent que treballava de cambrer

A l'agent fa dies que no se'l veu per la Paeria, i ha estat posat a la "reserva" tot i que encara continua formant part del cos

26 de juny del 2019
Actualitzat a les 8:27h
La Guàrdia Urbana de Lleida ha decidit rellevar del càrrec de cap de la unitat administrativa l'agent que treballava de cambrer sense tenir permís de la Paeria. Tal com va avançar aquest diari, l'urbà portava anys treballant al restaurant Palermo de la ciutat fent de cambrer en banquets, una tasca en la qual havia estat vist i fotografiat en diverses ocasions.

El fet que s'hagi destapat aquest cas ha alertat els responsables de la Guàrdia Urbana, que han apostat per "apartar" almenys temporalment l'agent que s'acredita amb el número 1313 i que respon a les inicials A.M. Aquest no és el primer cas d'un policia que ha estat posat "a la reserva" durant una temporada després d'alguna polèmica, encara que des de la Guàrdia Urbana s'ha informat a aquest diari que el policia "continua formant part del cos de policia de Lleida". L'organisme de la Paeria ja va obrir una investigació interna per escatir aquesta qüestió. 

Els policies de la ciutat tenen dedicació exclusiva, i el reconeixement per dedicar-se a altres tasques com la docència, les activitats artístiques i la gestió del patrimoni personal s'ha d'obtenir a partir del compliment dels tràmits per poder-les desenvolupar.

En aquest context, la feina extra del caporal mai no hagués pogut acceptada pels responsables del departament policial del consistori, atès que ser empleat en banquets com a cambrer no entra dins les possibilitats contemplades per treballar al marge de la tasca policial.