El govern «tripartit» de Lleida aturarà el projecte de Torre Salses i refarà el POUM

ERC, JuntsxCat i el Comú volen impulsar el pla de l'Estació com a gran zona comercial dins del model de la ciutat

Postius, Talamonte i Pueyo
Postius, Talamonte i Pueyo | ACN
Redacció
20 de juny del 2019
Actualitzat a les 8:54h
El nou govern de Lleida vol aturar el projecte de Torre Salses, pretén reiniciar el POUM i  impulsar el del Pla de l'Estació, com una gran superfície dins del model comercial de la ciutat. ERC, JuntsxCat i el Comú de Lleida estan posant fil a l'agulla a l'hora de concretar aquests acords, que també passen per reformular l'EMU i incloure clàusules socials en la contractació pública municipal.

El procés de negociacions corre en paral·lel a la decisió dels comuns d'entrar o no a govern, ua decisió que es prendrà el proper dimarts 25 de juny. La comissió negociadora explicarà als comuns la proposta d'acord amb ERC i JxCat Lleida per formar part del govern i l'assemblea votarà si entren o no.

Per la seva banda, ERC va destacar els punts de coincidència amb les altres formacions sobre les polítiques d'habitatge social, la lluita contra els desnonaments i les noves modalitats d'accés a l'habitatge com la masoveria urbana o les cooperatives en cessió d'ús. En el camp de la mobilitat, els tres grups consideren que cal millorar el transport públic i que s'ha d'anar cap a una mobilitat sostenible.