La ciutat de Lleida assoleix el rècord de calor en el que va d'any a Ponent

S'ha arribat a 35,6 graus

Gent remullant-se a Sabadell
Gent remullant-se a Sabadell | Albert Segura
NacióDigital
19 de juny del 2019
Actualitzat a les 12:50h
La ciutat de Lleida ha assolit aquest dimarts el rècord de calor de l'any a Ponent. En concret els termòmetres han arribat a 35,6 graus, una temperatura que també han fregat altres municipis com Vilanova de Segrià, 35,1 i Alcarràs, on han arribat a 34,6. Aquestes primeres calors tindran continuïtat després de Sant Joan. 

La revetlla de Sant Joan donarà pas a les altes temperatures. Una massa d'aire africana entrarà i ens acompanyarà fins al 27 com a mínim, segons apunten els mapes. Això vol dir que tindrem molta calor en pràcticament tot el país. El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ja ha emès un preavís per calor extrema a partir del dimarts 25, amb valors superiors als 30 graus arreu de Catalunya i en alguns punts se superaran fins i tot els 35 i es podria arribar als 40. 
 

Onada de calor a partir de Sant Joan Foto: SMC


Abans, però, l'atenció se centra en la revetlla. Quin temps farà? Els models indiquen que la nit de Sant Joan serà de clima totalment estiuenc amb nits pràcticament tropicals a la costa. La temperatura difícilment caurà per sota dels 20 graus i serà especialment alta a partir del dia 24, amb màximes que poden arribar als 30 graus al prelitoral i als 28 a Barcelona el dia de Sant Joan.  

A curt termini, tal com informa el Meteocat, els temperatures cauran lleugerament i no són descartables xàfecs la tarda abans del cap de setmana. Després d'un inici de setmana de molta calor, la temperatura es moderarà dijous i les pluges es podrien deixar veure al nord del país. Divendres, els ruixats poden ser generalitzats i afectar comarques de l'interior i el prelitoral, però difícilment es deixaran veure a la costa.