Miquel Pueyo, nou alcalde de Lleida

El líder d'ERC es converteix en Paer en cap amb els vots de Junts per Catalunya i el Comu i obre una nova etapa política a la ciutat després de quatre dècades de governs socialistes

Miquel Pueyo, alcalde de Lleida
Miquel Pueyo, alcalde de Lleida | Àlvar Llobet
15 de juny del 2019
Actualitzat a les 17:12h
Miquel Pueyo s'ha convertit aquest dissabte en el nou Paer en cap de Lleida. El líder d'ERC ha rebut el suport dels regidors del seu partit, de Junts per Catalunya i del Comú de Lleida; en total 15 vots que li han servit per convertir-se en el primer alcalde independentista de la història d'una ciutat que ha estat governada en les darreres quatre dècades pel PSC.

El nou alcalde de Lleida, igual que la resta de regidors del seu partit, ha promès el càrrec "per imperatiu legal i amb el ferm compromís amb els valors i la construcció de la república catalana". 

Pueyo és la cara d'una nova etapa política que comença a la capital de Ponent i que tindrà, amb tota probabilitat, un executiu tripartit amb les formacions que en la primera sessió de la legislatura li han fet confiança. 

Pueyo diu que vol governar "des de la centralitat política" amb intenció de diàleg

El Paer en cap republicà ha posat l'accent en el seu primer discurs en la voluntat de canvi "d'inspiració republicana" i ha fet partícip a Junts per Catalunya i al Comú de Lleida d'aquesta intenció. Pueyo ha indicat que vol governar "des de la centralitat política amb l'objectiu de dialogar amb la resta de forces del plenari".

El líder d'ERC ha recordat que ell és el primer alcalde republicà des de la Guerra Civil, i ha apuntat que aquest fet no li impedirà governar per a tots els lleidatans. "La nostra ciutat ha d'oferir a tothom les oportunitats per a construir projectes vitals", ha dit Pueyo, que també ha remarcat un canvi de tarannà a l'hora de gestionar la Paeria. 

El nou alcalde ha parlat també de l'independentisme i del percentatge del 80% de catalans que comparteixen "els valors republicans", i ha apuntat que el sobiranisme "no és un suflé que s'evaporarà". Pueyo ha anunciat que es crearà una comissió sobre l'1-O a Lleida i que s'impulsaran diverses mesures per reivindicar els presos polítics i els exiliats. En aquest sentit, el Paer en cap ha reclamat que el conflicte polític català torni al camp de la política i abandoni la via judicial.