JxCat i ERC rubriquen una entesa de govern a la Seu d'Urgell que aparta el PSC de l'alcaldia

Jordi Fàbrega i Francesc Viaplana compartiran l'alcaldia de la ciutat, que mantindrà un govern independentista | El socialista Òscar Ordeig es tornarà a quedar a l'oposició després de guanyar els comicis

Francesc Viaplana, líder d'ERC a la Seu
Francesc Viaplana, líder d'ERC a la Seu | ERC
14 de juny del 2019
Actualitzat a la 13:14h
Les candidatures de Junts per la Seu i ERC  han arribat a un acord per governar a la Seu d'Urgell i evitar que l'alcaldia passi a mans d'Òscar Ordeig, el candidat socialista que va guanyar les eleccions.

El post-convergent Jordi Fàrega i el republicà Francesc Viaplana han mantingut una reunió aquest dijous per rubricar l'acord de govern que farà possible la suma dels cinc regidors de Junts i els quatre d'ERC. Fàbrega considera que aquesta entesa és "sòlida" per afrontar la governabilitat de la capital de l'Alt Urgell.
 

Jordi Fàbrega, líder de Junts per la Seu Foto: Junts per la Seu


Amb aquest pacte, la ciutat continuarà mantenint un alcalde independentista després que Albert Batalla fos el primer edil en les dues darreres legislatures. L'alcaldia serà repartida entre els dos líders independentistes. El primer l'ostentarà els primers 27 mesos i el segon al llarg dels 21 mesos restants.

Les dues formacions han convocat una compareixença aquest divendres a la tarda per explicar els detalls del pacte.