Detenen a Vilanova de Bellpuig cinc persones implicades en un robatori per encastament a Manresa

Durant l'operació, els Mossos d'Esquadra van recuperar 180 telèfons mòbils i 5 ordinadors de la marca Apple , i un turisme de gama alta

Operatiu dels Mossos a Vilanova de Bellpuig per arrestar els sospitosos i recuperar material robat
Operatiu dels Mossos a Vilanova de Bellpuig per arrestar els sospitosos i recuperar material robat | Mossos
Redacció
14 de juny del 2019
Actualitzat a les 9:29h
Agents dels Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de Manresa van detenir el passat 5 de juny cinc homes, d'edats compreses entre els 31 i 40 anys a qui imputen, entre d'altres, el robatori per encastament que es va produir a la botiga de telefonia Centre Gràfic del passeig Pere III de Manresa, el passat 30 de març. Els detinguts estan acusats de quatre robatoris amb força en establiments comercials i de grup criminal. 

El punt d'inici de la investigació se situa al 29 de maig quan es produeix un robatori en un concessionari de cotxes de Gurb (Osona) pel mètode de l'encastament. Els lladres es van endur dos vehicles d'alta gamma dels que estaven exposats a l'establiment.

De seguida les primeres indagacions van situar la policia a les localitats de Mollerussa i Tàrrega, on s'havien recuperat diversos vehicles sostrets i, per aquest motiu, els agents van rastrejar diversos municipis de la zona per veure si hi podien localitzar algun dels dos cotxes.

Finalment, l'1 de juny els mossos van trobar un dels cotxes sostrets a Vilanova de Bellpuig (Pla d'Urgell). A partir d'aquest moment els Mossos duen a terme una intensiva vigilància per obtenir informació sobre la identitats dels lladres i dels seus moviments. D'aquesta manera els investigadors van establir on se situava el domicili dels investigats, just després que cometessin un nou robatori en un establiment de telefonia de Tarragona i que tornessin a casa amb un dels cotxes que havien sostret prèviament del concessionari.
 

L'entrada del Centre Gràfic el 30 de maig, abonyegada i forçada. Foto: Cedida


En aquesta fase de les indagacions policials els agents ja tenien clar que els autors dels robatoris eren cinc i que formaven d'un grup criminal. La investigació també va posar de relleu que tots cinc pernoctaven en un mateix domicili i que l'habitatge disposava d'un petit magatzem on hi guardaven part dels objectes que robaven.

Donat que els investigadors ja coneixien la identitat dels membres del grup, els seus moviments i on residien habitualment, a banda del fet que poguessin tenir-hi material provinent dels robatoris, el 5 de juny es va dur a terme el dispositiu policial al domicili de Vilanova de Bellpuig amb la finalitat d'arrestar els integrants del grup i recuperar el màxim possible d'objectes sostrets.

En el decurs de l'escorcoll els policies van intervenir el cotxe d'alta gamma sostret del concessionari de Gurb i es van recuperar 182 telèfons mòbils, quasi tots d'alta gamma i de la marca Apple a més de cinc ordinadors d'aquesta mateixa marca que provenien del robatori de Manresa. Els cinc membres del grup van quedar arrestats.
 

Mòbils recuperats durant l'operatiu. Foto: Mossos


Els mossos atribueixen quatre robatoris als detinguts: el del concessionari de Gurb i de tres establiments de telefonia, a Manresa, Tarragona i Martorell, tots pel mètode de l'encastament. L'endemà del dispositiu policial els agents van recuperar el segon vehicle sostret.

Els detinguts van passar a disposició judicial el dia 7 de juny i el jutge va decretar presó per a quatre dels cinc lladres i llibertat amb càrrecs per a l'altre.