Els agricultors, entre els treballadors amb més risc de patir càncer de pell

Es calcula que en tot el món es diagnostiquen entre dos i tres milions de casos

Redacció
13 de juny del 2019
Actualitzat a les 21:24h
Un pagès treballant al camp
Un pagès treballant al camp | Arxiu
L'ofici d'agricultor implica passar llargues jornades laborals sota el sol, el que converteix els professionals del camp en un dels col·lectius amb més exposició solar al llarg de la seva vida activa. Segons un estudi, els professionals que passen almenys el 75% de les seves hores de treball sota els raigs de sol tenen un risc especialment elevat de desenvolupar càncer de pell no melanoma. 

"El càncer de pell no melanoma és el càncer més freqüent en el món, però amb un diagnòstic precoç es pot millorar el pronòstic de la malaltia", assegura el director mèdic de la companyia Sanofi, Salvador Garcia. L'empresa pretén realitzar durant un any una campanya que es centrarà en quatre sectors el treball es desenvolupa sota el sol: pescadors, agricultors i ramaders, obrers de la construcció i professionals de l'esport.

El càncer de pell no melanoma és el càncer més freqüent, representant fins al 90% de tots els tipus de càncer. Es calcula que es diagnostiquen entre dos i tres milions de casos nous cada any al món i que provoca fins a 65.000 morts anuals. La probabilitat de patir càncer de pell no melanoma és el doble després de cinc o més anys treballant sota el sol. Per prevenir el càncer de pell no melanoma es recomana utilitzar crema solar sovint, repetint la seva aplicació al llarg del dia, i evitar l'exposició a les hores de màxima radiació així com utilitzar gorres i samarretes.