L'os Goiat ataca per primer cop a Lleida

Ha matat una cabra d’una explotació ramadera de Rivert, a Conca de Dalt

13 de juny del 2019
Goiat, en imatge d'arxiu
Goiat, en imatge d'arxiu | Territori
L’os Goiat ha atacat a bestiar per primer cop al Pallars Jussà. Segons ha pogut saber Pallars Digital, el plantígrad ha travessat el Pallars Sobirà i ha matat una cabra en una explotació ramadera situada al nucli de Rivert, al limit entre els termes municipals de Conca de Dalt i de Tremp. Es calcula que l’atac es va produir entre dimarts i dimecres.

El propietari del ramat ha explicat que quan es va trobar la cabra morta va donar l’alerta als Agents Rurals, que li han pogut confirmar que es tracta de Goiat gràcies al GPS que l’os té implantat. Segons el cos mediambiental de la Generalitat, l’os ja ha abandonat el Pallars Jussà per retornar al seu hàbitat natural.

Fa dos dies els ramaders del Pallars Sobirà mostraven la seva preocupació per la presència de l’os Goiat a la Vall d’Àssua.

Altres visites a la comarca

Fons dels Agents Rurals han explicat a aquest diari que “no és gens estrany” que els ossos visitin puntualment el Pallars Jussà. De fet, segons les mateixes fonts, des de l’any 2000 s’han registrat diversos moviments d’ossos a la comarca. Ho acostumen a fer en aquesta estació de l'any i ho atribueixen a que es troben en època de zel.