«Ho tornarem a fer»: centenars de persones es concentren a Lleida per denunciar el «judici farsa»

Els lleidatans han sortit al carrer per reivindicar el referèndum i rebutjar les penes de presó demanades als polítics acusats

Redacció
13 de juny del 2019
Actualitzat a les 9:03h
Imatge de la mobilització de Lleida
Imatge de la mobilització de Lleida | Pau Juvillà
Centenars de persones s'han mobilitzat a Lleida per denunciar el "judici farsa". Coincidint amb la sessió final abans del vist per a sentència, els lleidatans han sortit al carrer per reivindicar el referèndum i rebutjar les penes de presó demanades als polítics acusats. 

Desenes de persones han seguit les declaracions finals dels acusats en una pantalla gegant que s'ha instal·lat a la plaça Pau Casals.

El president d'Òmnium a Lleida, Andreu Vázquez, ha dit que sent "extrem orgull" pels polítics presos. Segons Vázquez, ha quedat ben clar que el que es va fer l'1-O "ho vam fer entre tots" i que vol dir "ben alt i ben clar" que mai renunciaran a l'exercici dels drets democràtics ni al dret a l'autodeterminació. "Ho tornarem a fer les vegades que convingui", ha conclòs. 

Per la seva banda, el coordinador de l'ANC a Lleida, Jordi Alsina, ha assegurat que la sensació que tenen des de fa molts mesos és "d'impotència col·lectiva" de més de dos milions de persones que van anar a votar l'1-O i que el que volen son solucions polítiques.