Un de cada quatre alumnes de primària ha patit assetjament escolar en algun moment

Una nova metodologia de la Fundació Barça redueix en un 35% el nombre de víctimes a les escoles

Un menor en una aula d'una escola
Un menor en una aula d'una escola | Europa Press
Redacció
12 de juny del 2019
Actualitzat a les 9:33h
Un de cada quatre alumnes de primària ha patit assetjament escolar en algun moment i un 51,7% de l'alumnat ha observat alguna situació d'assetjament escolar. Són els resultats d'un estudi impulsat per la Fundació Barça que s'ha presentat aquest dimarts al "II Simposi contra el Bullying", on la fundació també ha presentat una nova metodologia que redueix en un 35,8% el nombre de víctimes d'assetjament a les escoles, així com el nombre d'agressors en un 24,3% i el de cibervíctimes en més d'un 60%.

L'eina, que s'ha aplicat a 26 escoles durant dos anys, utilitza l'esport com a mètode d'intervenció i es posarà a disposició de qualsevol escola de primària que el demani de forma gratuïta amb l'objectiu de reduir i prevenir l'assetjament escolar.

Segons l'estudi, un dels principals motius pels quals la víctima creu que ha patit assetjament és pel seu aspecte físic i els insults són la conducta més habitual. A més, l'informe apunta que una de cada tres víctimes no demana ajuda i que el 76% dels mestres afirma que no està preparat per afrontar situacions d'assetjament escolar.

Pel que fa a les famílies, el 24,4% no parla amb els tutors de l'escola quan els seus fills han estat víctimes d'assetjament escolar i més d'un 20% no fan cap actuació específica quan els seus fills han observat alguna situació d'assetjament.