Lleida tindrà un servei de patinets elèctrics de lloguer

La Paeria ha tramitat la llicència d'ocupació de la via pública a aquests vehicles

Una persona circulant amb patinet elèctric
Una persona circulant amb patinet elèctric | Adrià Costa
11 de juny del 2019
Actualitzat a les 17:36h
La ciutat de Lleida oferirà el lloguer de patinets elèctrics a partir de l'estiu. La Paeria ha tramitat la llicència d'ocupació de la via pública a aquests vehicles, que seran gestionats per l'empresa LMTS Goflash Spain SL. Es preveu que en les properes setmanes es disposin de 200 patinets elèctrics. 

El servei funcionarà a través d'una aplicació mòbil que els usuaris s'hauran de descarregar i en la qual hi apareixeran les ubicacions dels vehicles que estan disponibles. Un cop arribi a l’indret on són, els podrà desbloquejar i fer anar. Després l’haurà d’estacionar correctament i deixar el vehicle bloquejat de nou, pagant la tarifa corresponent pel temps d’ús.

El servei funcionarà a través d'una aplicació mòbil que els usuaris s'hauran de descarregar i en la qual hi apareixeran les ubicacions dels vehicles que estan disponibles


Les tasques de posada en marxa i explotació del sistema, incloent la recàrrega, revisió, manteniment, reparació i trasllat dels patinets aniran a càrrec de l’empresa, que haurà de disposar també d’un espai fora de la via pública per fer-ho, així com del personal necessari.

Al començament de la jornada, els treballadors de l'empresa distribuiran els patinets a les ubicacions acordades, que hauran d’estar senyalitzades. La circulació i estacionament d’aquests vehicles s’haurà de fer d’acord a l’establert a la normativa general de trànsit i seguretat vial i a l’article 59 de l’Ordenança de Circulació de Vianants i Vehicles de Lleida. La mateixa empresa haurà de recollir els vehicles incorrectament estacionats per posar-los allà on estigui autoritzat.

Els patinets hauran de tenir una velocitat màxima de 25 km/h, llum davant i darrera, sistema de frenada segur i estar clarament identificats amb la marca i número. Els usuaris hauran de portar casc.