Convocada una manifestació a Lleida contra la passivitat d'Europa en el cas català

Els cantaires de Ponent, Òmnium i l'ANC denuncien que les institucions europees "mirin cap a una altra banda" en el conflicte entre Catalunya i Espanya

Imatge d'una manifestació independentista
Imatge d'una manifestació independentista | Adrià Costa
Redacció
11 de juny del 2019
Actualitzat a les 16:29h
Les entitats Òmnium Cultural, Assemblea Nacional Catalana i Cantaires de Ponent han convocat una manifestació a Lleida el 17 de juny amb el lema "Escolta, Europa" davant la "inacció" i el "silenci", diuen, de les institucions europees en el conflicte que es viu entre Catalunya i l'estat espanyol.

El portaveu dels Cantaires de Ponent, Jaume Anyé ha explicat que la marxa, que sortirà de la plaça del Treball fins a arribar a la plaça Europa de Lleida, on oneja la bandera europea, ha nascut de les cantades que fan cada dilluns i de preguntar-se perquè Europa "calla" i és tan "passiva" davant el conflicte català. "La manifestació és una estirada d'orelles a Europa per denunciar que miren cap a una altra banda", ha afegit. Esperen que la manifestació sigui massiva perquè serà el preludi de la manifestació del 2 de juliol a Estrasburg.

Anyé ha explicat que a banda de denunciar el silenci d'Europa, la manifestació també vol denunciar la vulneració de drets dels parlamentaris catalans electes. A més, recorda que tot apunta que "la situació dels diputats que són a l'exili s'ha de resoldre també el 17 de juny". També aprofitaran la marxa, com han fet algun dilluns, per denunciar la gestió d'Europa amb els refugiats així com mostrar el seu rebuig a l'auge dels partits d'extrema dreta.

La mobilització de Lleida serà el preludi de la manifestació del 2 de juliol a Estrasburg, en què es constitueix el parlament europeu i en què es vol denunciar aquesta situació davant les administracions europees, ha explicat Anyé.