El nou telecadira d’Espot es començarà a construir aquest mes de juliol

El nou remuntador substituirà el que es va avariar el mes de febrer

Redacció
09 de juny del 2019
Actualitzat a les 12:01h
Telecadires buits a l’estació d’Espot, en imatge d’arxiu
Telecadires buits a l’estació d’Espot, en imatge d’arxiu | Skipallars
El nou telecadira d’Espot, que ha de substituir el remuntador de la Roca que es va avariar el passat mes de febrer, es començarà a construir a mitjans de juliol. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) n'ha adjudicat la seva construcció a l’empresa barcelonina Teleféricos y Nieve per un import de 5,7 milions d’euros davant dels 7,1 milions de licitació.

Segons indica el diari Segre, la previsió és que un cop s’hagi signat el contracte la construcció del remuntador comenci aproximadament d’aquí a un mes. Segons ha explicat a Pallars Digital el director de Skipallars, Xavier Bigordà, la previsió és que el telecadira ja entri en funcionament a partir del mes de novembre i estigui a punt de cara a la propera temporada.

Degut a l’avaria, l'estació d'Espot va endegar un pla alternatiu per reobrir el complex, ja que el telecadira la Roca és el que dona accés a l’estació. Cinc màquines trepitjaneu han estat oferint fins a final de temporada el servei de transport per salvar el tram d'1,7 quilòmetres del telecadira fins a la cota 2.000, reforçades per transport amb vehicle per pista.

L'alternativa va superar les expectatives i Espot ha batut aquesta temporada el rècord de visitants amb un augment del 24%, passant dels 11.488 de la temporada 17/18 als 14.226 de la d'enguany. Vist aquest èxit, FGC té previst aplicar a Espot una activitat lúdica relacionada amb les màquines trepitjaneu, tal com ja s'està fent a altres estacions de l'empresa com La Molina i Vall de Núria.